Élménytérképem !!!

2013. augusztus 25., vasárnap

Aggtelek - Nomád Baradla kemping

Aggtelek - Nomád Baradla kemping

Az Aggteleki cseppkőbarlang nézéshez legalább egy éjszakát ott kellett töltenünk Aggteleken. Ehhez a barlangrendszerhez legközelebbi kempinget a Nomád Baradla kempinget választottuk.
Aggtelekre és a kempingbe késő este érkeztünk, szinte már sötét volt. Nem tudtam, hogy mire kellene számítanunk, hol kell bemenni, jelentkezni, stb. Semmi porta, semmi szűrés. És mivel nem tudtam, hogy hol járunk... mentem és mentem a sötétben….s mire megláttuk a sátrakat, kiderült, hogy már rég a kemping helyén vagyunk és simán bejöttünk a kemping területére, anélkül hogy bárkit is zavart volna. Hmmmm. Érdekes egy hely. Ha nem fizettünk volna, akkor sem vette volna senki észre hogy ott vagyunk? Legalább is számon tudták volna kérni?? Hmmm…. No mindegy, mi ilyet nem csinálunk, úgyhogy recepciót megkeressük, és jelentkeztünk. Akkor adtak egy számot is, amit  sátorra kellett akasztani. Elvileg ebből tudják, hogy ki van ott legális és ki nem.
Érkezés és kipakolás után már nem sokat lehetett látni. Úgyhogy képek is csak másnap reggel készültek, amikor meg már pakoltunk is össze, mert hogy az egy éjszaka után másnap már megyünk haza.
A kempingben faházak és egyéb bérelhető épületek is voltak.
A sátrazóknak pedig egy nagy egybe füves placc állt rendelkezésre a sátrak és a lakókocsik fel- és leállításához.
Mindenki oda rakta a sátrát, ahol szimpi volt.
Szerencsére nem voltak sokan, úgyhogy válogathattunk. Még sötétben is sikerült egy kényelmes helyet találni, ami közel volt az étkezős kiülős helyhez.

Mosdónak volt egy kisebb fajta épület a közelben. És ott némi árammal is lehetett gazdálkodni.
Úgyhogy a reggelizés és a reggeli kávé nem volt akadály.... szerencsére...
Aztán pakoltunk, és ennyi is volt az itt töltött idő.
Nem azt mondom, hogy a kempingek kempingje.  Luxus kempingre nem kell számítani, tán ezért is szerepel a nevében a "nomád" szó. :) 
A kempingről és a szállásbeli lehetőségekről a Nemzeti Park honlapján lehet olvasni - KLIKK IDE.
Ha erre járnál, és a barlangok közelében szeretnél megszállni, akkor ez a szálláshely ideális lehet. Sátorral vagy inkább faházban... kinek hogyan tetszik jobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése