Élménytérképem !!!

2016. június 29., szerda

Ajka - Kristályfürdő

Ajka - Kristályfürdő
Sárvári nyaralásunk első napján, az odavezető úton tettünk egy kis megállót Ajkán. Gondoltam pihenőnek és egy kis élményszerzésnek is nagyon jó lesz, ha megnézzük, hogy milyen az ajaki Kristályfürdő.
Régebben már jártam erre és tudtam, hogy Ajkán van egy kellemes kis fürdő. Bár emlékeim és írásom szerint sem a legjobb élmények voltak. Korábbi élménybeszámolómat megnézheted itt, KLIKK IDE. Talán pont ezért gondoltam, hogy hátha most jobb lesz, és akkor szép emlékek is lesznek.
Nem nehéz megtalálni a fürdőt. Az Ajka, Városliget 1320/1 hrsz., 8400 címen kell keresni. Egy parkolóba érkezik az ember.... s már ott is a bejárat.
Ha szeretnél még több információt, pl. hogy pontosan hol van, hogy lehet megközelíteni, milyen belépő árak vannak és persze, hogy milyen medencék és szolgáltatások várnak, akkor a Kristály fürdő honlapján KLIKK IDE mindent megtalálsz... még a kemping dolgait is!
Nagyon meleg volt a mai napon, úgyhogy azt hittem, hogy egészen jó lesz a fürdőzésünk. S talán most hogy főszezonban voltunk, gondoltam, hogy talán a vizek is melegebbek lesznek. De nem volt biztató a kiírás a kapuban.
Viszont a verőfényes napsütésben egészen jól nézett ki a fürdő. Étkező helyek, fagyizók....
Jól kialakított strandterület...

Egészen nagy zöld füves területek - strand méretéhez képest, mert hogy nem olyan nagy ez a strand.

Azért csúszdák itt is vannak. Ez ma már kihagyhatatlan, ha a fürdő versenyképes akar maradni.
Nincs sok medencéjük... az egyik pancsoló, sőt... élménymedence! Bugyborékolókkal! Csak épp a vize nem mondható annak a kellemes melegnek.

Egy jakuzzi... talán ennek volt a legmelegebb a vize a kinti medencék közül (de sajnos még ez se nagyon közelített a kellemesnek mondható és hosszas ázásra alkalmas vízhőfokhoz).
A másik nagyobb pancsoló medence... itt volt sodrony is! Nem is olyan kicsi!  Csak hát az a vízhőfok! Elég hideg vizek voltak a medencékben. És szó mi szó talán egy kicsit melegebb kellett volna legyen, hogy úgy érezzük, hogy a túlélés érdekében a hűvös vízben szeretnénk egész nap ázni.
Persze ettől függetlenül kipróbáltuk a medencéket. Csak hamar kihűltünk és fázni kezdtünk a vízben.
Ezen kívül még van még egy kinti úszómedence, és egy ugrómedence is.  De leginkább a csúszda körül elhelyezett két nagyobb pancsoló és jakuzzi volt az érdekes.

S nem mondom hogy félelmetes és a modernebb csúszdaparkokkal versenyképes csúszdák voltak. De nekem pont elég meredeknek tűnt, hogy inkább csak néző legyek....
... a bátraknak legalább több lehetőség jutott. No meg én is életben maradtam. :)
A fedett épületben volt az igazi nagy úszó medence. Hallomások alapján meglehet, hogy itt bent, az épületben volt eldugva az egyetlen igazán meleg vizű medence. De nem tudtuk, hogy hol keressük....
... így az épületben csak az öltözőkabinok használatáig jutottunk el.
Kedves, aranyos kicsi kis városi fürdő. Ez aztán tényleg családias mérettel és hangulattal bír. Igazából szinte mindenre gondoltak... menő játszótér...
... vonzó környezet...
... kényelmes és változatos kiszolgálás...
... strandolóknak egészen jó mosdóhelyiség (nem kell feltétlen  fedett épületet megkeresni... )


...csúszdák....
.... és némi bugyborékolós élményt is szolgáló medencék (2 darab :( )
Csak hát az  vízhőmérséklet! Ha egy kicsit melegebb lett volna.  Akkor lehet hogy egy kicsit tovább is maradtunk volna.
Mindezektől függetlenül nem rossz fürdő, csak kicsi és gyógyvizet, legalább annak meleg mivoltát még keresni sem kell.. egyelőre. Inkább a helyieknek és környékbelieknek szól ez a kis fürdő. Annak viszont szerintem nagyon jó.
Szóval csak ezért útra mi sem kelünk, de ha már erre jár az ember, és az iszonyatos melegben csobbanhatnékja van, vagy csak kíváncsi....

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése