Élménytérképem !!!

2016. április 1., péntek

Cigány-hegyi kilátó 2016

Cigány-hegyi kilátó 2016
Idén is eljutottunk Óbányára egy-egy túra erejéig. S első nap az utunk mindjárt a Cigány-hegyi kilátó felé vitt.
S első nap? Bizony.... volt több is! Egy egész hétvégét töltöttünk Óbányán, ha még nem olvastad volna a nagy élménybeszámolót, akkor itt megteheted KLIKK IDE.
Szóval mindjárt az első nap egy jó nagyon túráztunk, így jutottunk el a Cigány-hegyi kilátóig. És hogy hogyan is? KLIKK IDE és külön bejegyzésben a túrát is láthatod!

Úgyhogy  2016-ban újra itt! És a kilátó még mindig ugyanolyan volt és ugyanúgy állta az idő sarát. immáron a  tavaszi arcát  volt szerencsém megtekinteni.
Így tavasszal hasonló képet mutatott mint ősszel. Tán még az időjárás is ilyen volt, amikor 2013-ban először jártam itt. Kopasz fák,  fakó természet, hűvös idő... és szeles! Már megint fújt a szél mintha muszáj lett volna. Ha még nem láttad volna a régebbi bejegyzésem, akkor KLIKK IDE és nézd meg azt is.
Cigány-hegy Kisújbánya felett északnyugatra emelkedő 524 méter magas kúp. A Cigány-hegyi kilátóból gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre és völgyekre. 
1980-ban Buzás Endre földmérő tervei alapján épült. 2007-ben lett felújítva Ripszám István, a Mecseki Erdészeti Zrt. Pécsváradi Erdészet igazgatójának megbízásából, Ottó Gábor építészmérnök tervei alapján.
A lépcsők bár továbbra sem voltak ijesztően félelmetesek... s a tériszony bár nem indokolt... de azért itt-ott megéreztem... hát még fent a legtetején.
De kár lett volna az élményről lemaradni. Úgyhogy gyámoltalan mozdulatokkal a legtetején, de megnéztük, amit meg kellett néznünk.
És ki nem szerette volna látni ezt....

Az ébredező kora tavaszi Mecsek.
Nekem újfent tetszett.
És most még kukkert is hoztunk!
Kellett is ehhez a szép tájhoz. Megnéztük a lokátort... kerestük a Zengő kilátót...
......s próbáltuk beazonosítani, hogy mi merre van.
Innen bármerre is nézünk... a Mecsek vesz körül minket...  még a messzi messzi távolban is... ahogy szemünk Pécs irányába mered....a szépséges Mecsekünk dombságai hullámzanak a horizonton.
Érdekes és biztonságos kilátó Kisújbánya mellett, ami könnyen és gyorsan megközelíthető.
És megéri a kilátásért felmászni ide! Úgyhogy... mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy túráját úgy szervezze, hogy a kilátót útba ejtse!


Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése