Élménytérképem !!!

2015. augusztus 7., péntek

Agárd - Park Strand Kemping

Park Strand Kemping
Egy szép nyári hétvégén a Velencei-tóhoz mentünk sátorozni. S bár a Velencei-tó partján számos kemping van, mi most a Park Strand kempinget választottuk. És hogy jól tettük-e ?...?....
A jó kitáblázottságnak köszönhetően könnyen megtaláltuk. A cím, amit a GPS-nek keresni kell: Agárd, Chernel István u. 51-52.
A kemping honlapján egyébként minden szükséges információ megtalálható, KLIKK IDE. Elsőre egész jó kempingnek tűnt. Szép nagy hely (bár hol vannak az árnyékot adó fák?!?), szép nagy vizesblokk, a kempingnek saját partja van és fürödni is lehet, továbbá számos vendéglátó helység is volt.... enni, inni, szórakozni. Úgyhogy egész jónak tűnt.
Ahogy már említettem... elég későn értünk fel. És nem volt egyszerű a becsekkolás. Sokáig is tartott, és az előre fizetés sem nyerte el a tetszésemet. Tán pont ez lassította a bejelentkezési folyamatot is. No meg sokan is voltak.
Szerencsésen találtunk egy elfogadható sátorhelyet. Azért a nagy tisztás kellős közepén a tűző napon senki nem akart sátrat verni... ahogy mi se. 

Egész jó kis helyet találtunk!
A kemping tulajdonképpen a part mentén van, így bármikor lehet fürödni, napozni,... nézelődni. Sátorállítás előtt is és utána is megcsodáltuk a szép Velencei-tavunkat.
Mire elkészültünk és röpkén körülnéztünk....
... már ment is le a nap.

S a fülledt nyári estén még bőven feltaláltuk magunkat. Kellemes vacsora után, itt még az éjszakai fürdőzést is nyugodtan kipróbálhattuk :) Alig pár méterre volt víz... ennél kényelmesebb aligha lehetett volna.

A hétvége egész jó volt..... A helyünk szuper volt....
... nem túl közel, de mégis elég közel a vízhez. És túlzott embertömeg se volt, csak egy  idegesítően hangos részeges szomszédságot fogtunk ki a második éjszakára. Hogy azoknak is pont ott kellett letelepedniük....
S bár fák nem nagyon voltak... ami a helyválasztást megnehezítette az árnyék témában,...
...de a környezet azért nagyon szép volt. Szinte a sátorhelyünktől is láttuk a tó vizét.
Élveztük is... :)


Viszont! Nyár volt, vízpart is volt... és... pókok?!?! A vizesblokk általam még soha nem látott pókmennyiséggel volt elárasztva. Azok az igazi pókos horrorfilmek jelentek meg lelki szemeim előtt, amikor megláttam, hogy mennyi van... a falon.. a sarkokban... de még az ajtóban is (be se tudtam menni).... igaz csak este látszódtak, és sajna pont ezzel az élménnyel találkoztam először.
Nem azt mondom, hogy nem takarítottak, mert tudjuk, hogy ezek a dögök fél nap alatt mindent visszaépítenek.... de hogy ennyi legyen!!! A már múló félben lévő fóbiám újra felerősödött és emlékeztetett a félelmeimre.
Pedig a belső helységek tényleg tiszták voltak... és napközben ugyebár a pókok alszanak... de hogy este! Este már nem kellett az épület közelébe sem mennem. Még jó hogy meg tudtam nyugtatni lelkem, hogy jó helyük van ott ahol lesátoroztunk és eszük ágában sincs bemászni a sátorba.
És hogy a konyha... hááát... jó nagy volt... de konyhának nem nevezném. Az állapota eléggé kritikus volt... a szükséges mosogatások még elvégezhetőek voltak, de annál és a vízforralásnál többet nem erőltettünk.

A vendéglátós sor... szinte itt sátoroztunk mellette alig pár méterre.
Úgyhogy ételre, italra nem volt gondunk.... viszont valamit valamiért... Nyilván nyáron elég sokáig üzemelnek.. és nyilvánvaló hogy a részeges vendégek elég hangosak is. Meg még a zene, meg még a bulik. Ezzel nem is számoltam. Vízparti kempingben én is most vagyok először. Végül is.. nem mintha mi olyan korán mentünk volna aludni.. de azért ezzel a tényezővel is kell számolni. Most már én is tudom.
Végül is nem volt rossz itt a kempingezés, sőőőt... egész jó volt, minden jó és rossz vízparti tényezőt is számba véve.
Úgyhogy... aki sátorozni szeretne... nem túl drágán, de mégis minden vízpartos kempingezős lehetőséggel.... a Park Strand kemping egész jó kis kemping!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése