Élménytérképem !!!

2014. október 25., szombat

Siklós - Termal Spa fürdő


Siklós - Termal Spa fürdő
Harkányi utunk alkalmával úgy gondoltam, hogy mindenképp meg kellene néznünk a Siklósi fürdőt. Harkányt már ismerjük, de a siklósi egészen új fürdő, ezért legalább egyszer be kellene nézni, hogy milyen is. Főleg mert, hogy miből fog megélni így Harkány tőszomszédságában? Ennyi fürödni vágyó ember lenne, hogy két fürdőt is nyereségesen kiszolgál? Saját szememmel is szerettem volna látni, hogy milyen lett a siklósi fürdő, hogy mivel csalogatja oda, vagy el a vendégeket. Na meg hogy tudjuk, hogy ha legközelebb erre járunk, akkor melyik fürdőt részesítsük előnyben.

Egész könnyen és egyszerűen meg lehet találni. A cím: 7800 SIKLÓS, BAROSS GÁBOR U. 8. A vár felé vezető kereszteződésnél kell lekanyarodni, és utána csak egyenesen menni, ahogy az út visz. És szinte az utca végén, a hotel mellett ott is van. Nincs nagy parkoló és a bejárat sem valami feltűnő megkapó épület. De ez az.... a Siklósi Termal Spa.
A máraigyűdi kirándulásunk után estünk be, úgy 5 óra felé járhatott. Meglepően sokan voltak még akkor is. És még sokan még csak akkor jöttek! Valószínű a délutáni jegy csalogatott oda ilyenkor még sok látogatót, mert hogy kétféle délutáni kedvezmény is van! Egy kis ízelítő a jegyárakból.
Felnőtt jegyárak
Hétköznap
Hétvége
Felnőtt napijegy
2.600 Ft
2.900 Ft
Felnőtt jegy 14 órától
2.100 Ft
2.340 Ft
Felnőtt belépő 17 órától
1.300 Ft
1.600 Ft
Így már érthető, hogy miért jöttek 5-kor még annyian.

No és a nyitvatartási idő:
Pénteken és szombaton: 10:00-22:00 óráig.Vasárnaptó csütörtökig: 10:00-20:00 óráig.
Barátságos. Sokkal tovább lehet élvezi a pancsit itt, mint mondjuk Harkányban. Amúgy további információtat, belépő, medencék, programok, stb, a weboldalukon megtalálod KLIKK IDE.

Szóval valahol nagyon kíváncsi voltam, mert hogy ez azért egy új építésű fürdő Harkánnyal ellentétben. No de amennyire vártam, akkorát csalódtam. 
Először is maga az épület... hát hm... nem valami nagy, nem valami látványos, és ha nem lett volna kiírva, hogy ez egy fürdő, akkor nem is gondoltam volna. Aztán a recepció.

A recepcióra belépve meg azt látod, hogy a bent lévők szárítják a hajukat!?!! Mondom mi?!?!? És ott az öltöző rész is?!? Be lehet látni a recepcióról?!? És szinte a recepción szárítod a hajad?? Mi van? ezt melyik tervező gondolta vajon komolyan? 
Még ha egy szabad fürdő, akkor is, azért ennyi intimitást hagyjunk már meg az embernek, hogy nyugodtan el tudjanak készülődni és nem más éppen érkező nézi, hogy ő már túl van a napi pancsin. Számomra ez nagyon furcsa volt. Legalább annyira, hogy egy fehér belépő kártyát adtak, ami az öltözőt is nyitotta-zárta. Szép és jó, no de hova teszem azt a kártyát ha éppen fürdök??? Hm...??? Ráadásul jelzés sem volt rajtuk, úgyhogy még leadni, no meg pláne elhagyni sem lehetett. Vagy? volt ott valamilyen rendszer, amiről nem tudtunk? Mert hogy szinte senki nem fogdosta és nem azzal mászkált. Nem baj... Legközelebb, ha megint elmennénk... akkor majd meg fogom kérdezni, hogy mit lehet azzal a fehér kártyával kezdeni.
Az öltöző rész...
És ez még semmi, meg még a tömeg sem, de hogy azok a medencék! Az öltöző részből át is lehetett menni a fürdő részbe. Elsőre nem volt rossz. Sőt kívülről nem is tűnt olyan nagynak mint amilyennek belülről volt. Szóval elég méretes fürdőrész az épület külsejéhez viszonyítva. Egy kis ízelítő a netről kölcsönvett képekből, mert hogy ilyen helyre az egyáltalán nem vízálló gépemet nem szeretem bevinni.


Így képről nem is olyan rossz. És akinek amúgy meg mindegy, hogy milyen a fürdő, csak víz, pancsi és csúszda legyen, annak ez a fürdő is biztos hogy nagyon jó lesz, sőőőt tetszeni fog neki.
Az elején még én is csak néztem...aztán.... Azok a hatalmas nagy gyárkéményre emlékeztető izék! Nem találok szavakat, hogy mit is alakítottak ki a pancsoló részben. Csak ámultam és bámultam, vagy inkább szörnyülködtem. Rám valahogy nem volt jó hatással az a megoldás a plafonig érő henger formájú falakkal. Átláthatatlanná tette a teret a sok robusztus hengerforma. Hatalmasak, sötétek és zártak voltak. Valahogy semmi jó nem volt benne. Még úgy se, hogy mindegyiknek a belsejében is volt kialakítva leülő vagy bugyborékoló vagy mindkettő.
Sajnos a víz sem volt az az igazi jó meleg, amiben órákig el lehet ülni. Úgy láttam, hogy ez a fürdő talán inkább tényleg a pancsolóknak, a gyerekeknek és a családoknak szól. No de akkor talpán legyen anyuka és apuka, hogy a gyerek mindig szem előtt legyen és ne épp a hengerek között bújócskázzon. Ilyen szempontból viszont jó, mert erős családösszetartó ereje van. :) Senki nem hagyja el a másikat, mert aztán győzze újra megtalálni a csempézett kémények között.
Viszont díjazandó, hogy még ide is tudtak csúszdát beépíteni. Úgy tűnik, hogy ennek soha semmi akadálya nincs és még elrontani sem lehet.
Nem úgy mint a meleg-vizes medencét. Mint említettem a pancsoló medencék vize nem volt az az igazi meleg-víz. Hiányzott is, mert hogy azért csak kellene hogy legyen,... minden fürdőnek van, még ha nem is gyógyvizes. De aztán megtaláltuk azt a medencét is. Meg is örültünk, hogy milyen jó meleg, az az igazi meleg... csak épp nem gyógy. Egyáltalán nem gyógy! Pedig azt hittem, hogy így Harkány szomszédságában nekik is jutott pár literecske. No mindegy... ez is több mint a semmi alapon próbáltuk magunkat jól érezni a melegvízben, bár maga a medence nem volt különleges, inkább csak a labirintus szerű be- és kijutás.
Az még hagyján, hogy nem gyógy.... de az a klórszag mindenütt. Mintha ki akarták volna fertőtleníteni a fürdőzőket. No és az egészet egy sötét lyukba rakták, falakkal körülvéve, ahol a legkisebb kis mukkanás is úgy visszhangzott, hogy azt a tihanyi visszhang is megirigyelte volna, egy disco kutya-füle volt ahhoz képest, amit ott volt! TV, emberek, hangzavar, és mindent úgy vert vissza a fal, mint a gumilabdát. Ja és a még itt is pancsoló gyerekek.... Valahogy minden volt, csak nyugalom nem, amiben pihenni lehetett volna a meleg víz előnyeit élvezve. Egyszerűen már rosszul éreztük magunkat anyával és ki is jöttünk. Kint viszont csak a kémények és a nem túl meleg víz várt. Ha mondjuk nem a Tv, a foci, hanem inkább valami hangulatos meditálós zene szólt volna, akkor talán még jó lett volna ez a medence. De sajnos nem ilyen volt.
Van a fürdőnek egy  kinti medencéje is, de a hideg időben, ahogy a kinti fürdőzés sem, úgy ez nem volt aktuális.
Bár ebben az egy kinti medencében nem hiszem, hogy túl sok lehetőség rejlene. De ezt most nem tudtuk lecsekkolni.
A szauna-világ különösebben nem vonzott. Amikor a meleg-vizes medencét kerestük, akkor el is mentünk a szaunák közt, és ez se tűnt kellően elkülönítettnek, és egy intimebb környezetnek. Sajnos mivel nem viselem jól a szaunázást (egyszer majdnem ott maradtam) nem különösebben vágyom a tesztelésre.
Mondanám, hogy legalább az étkező hely jó volt ott egy emelettel feljebb, ahol üvegablakokon keresztül lehetett nézelődve enni, pihenni... már ha a kéményektől lehetett volna bármit is látni.

Sajnos nem nyerte el ez a fürdő a tetszésemet. Lehet hogy szülőként másképp látnám, de egyelőre a másik oldalt képviselve túl sok jó érzés nem maradt meg bennem.
Szóval, ha nem gyerekkel mész oda, és inkább pihenni szeretnél, akkor meggondolandó. Mert kellő mennyiségű és minőségű meleg-víz nem vár, csak a gyereközön és pancsológárda garantált. Inkább akkor Harkány. És ezek után egyértelmű, hogy ezért tud  megmaradni két fürdő is egymás mellett. Aki nyugalomra vágyik, az Harkányt fogja felkeresni, aki viszont a gyerekével szeretne jókat pancsizni, annak a siklósi fürdő messze több lehetőséget nyújt mint a harkányi (a harkányi fedett fürdő nem épp gyerekspecifikus és még beltéri csúszda sincs).

Úgyhogy egyértelmű a diagnózis... Ha azok a henger-falak nem lettek volna... talán a 'mesém' is másképp hangzott volna.... De mindenki győződjön meg maga, hogy milyen is ez a fürdő és hogy tetszik-e neki vagy sem.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése