Élménytérképem !!!

2014. július 11., péntek

Ajka - Kemping


Kristály kemping
Balaton-Felvidéki körutunk során az utolsó 2 éjszakát töltöttük az ajkai Kristály kempingben. Ez a kemping az ajkai Kristály strandfürdőhöz tartozik. Éppen ezért nem is nehéz megtalálni, egyszerűen csak a fürdőt kell keresni, és ha annak a portája és bejárata megvan, akkor a kemping bejárata is ott van.
És ahogy a tábla is mutatja... a strandfürdő recepcióján kell kemping ügyben érdeklődni. És még több információért... hogy hol kell keresni, milyen árak és szolgáltatások vannak, azt a fürdő honlapján KLIKK IDE megtekintheted.
Miután elég későn, de jeleztük szállás igényünket, itt ezen a kapun be is engedtek. A kemping közvetlen a strand mellett van. Sövény és más kerítés választja le a kemping területét a fürdőtől... olyannyira jól, hogy egyáltalán nem lehet átlátni a fürdő területére. Szép nagy területen van a kemping, és a sátorozókat jól kimért és sövénnyel elválasztott parcellák várják.
A másik oldalán húzódik a házikós utca. Elég nagy és rendezett területen fekszik a kemping.
A kempingezők számára ez az egyik vizes blokk. Fürdő, WC, konyha, és egyéb vizes tevékenységeket is itt lehet végezni. Kivéve a fürdőzést :) A strandoláshoz ki kell menni a kemping területéről és a többi fürdőző vendéghez hasonlóan a főbejáraton lehet bemenni a strand területére.
Nagyon kulturált és felújított fürdő és WC-helyiség van. (Bár a meleg víz egy kicsit lassan ért el a csapig, de ez már csak a rendszer hibája, a lényeg hogy volt meleg víz!) Egyik oldalon a női a másikon a férfi rész.
A konyha viszont érdekesebb, mert egy nyitott részről van szó két külön helyiséggel, amiket csak egy fél fal választ el,... és ezeken keresztül lehet közlekedni.... és egyik oldalán sincs ajtó. 

Végül is megértem, hogy a kemping csak a nyárban gondolkodik, no de akkor is... hogy a konyharész, ahol nyugodtan étkeznél, vagy főznél valamit (mert hogy még azt is lehetett) egy 'átjáróház' legyen. Ez a rész nem tetszett nekünk annyira.
Ettől eltekintve egész jó kis kemping. Csak az időjárás ne lett volna ennyire rossz. Reggelenként és esténként is hűvös, nedves idő volt. Volt hogy itt is utolért minket az eső. És ugyebár mi ilyenkor voltunk a kempingben, úgyhogy mondhatnám, hogy annyira felemelő jó érzéseink és emlékeink nem lettek. De az időjárásról nem a kemping tehet. Viszont napközben kirándulni mentünk, és még jó, hogy a napközbeni kirándulásokon újra meleg napos nyári idő szépítette meg az itt szerzett élményeinket.
Mivel rajtunk kívül senki sem sátorozott (tán tudták hogy a héten nem várható túl jó idő) ezért nem volt nehéz sátorhelyet találni. Mindjárt a vizes blokk melletti parcellát foglaltuk el, így nem kellett sokat mászkálni.  Két éjszakát töltöttünk itt el nagyon barátságos áron! 
Ezért mindent összevetve,... az árat, a terület szép és igényes kialakítását, a furcsa konyhát és azt a tényt is hogy egy strand van a szomszédságban, plusz hogy mindez szuper alacsony áron megkapható... azt mondom, hogy jó kis kemping ez. Aki ezen a környéken szeretne pihenni, kirándulni, sátorozni, annak ajánlom az ajkai Kristály kempinget! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése