Élménytérképem !!!

2013. október 26., szombat

Zengő - kilátó

Zengő - Kilátó

Egy kellemes őszi napon a Pécsváradról indult mecseki kirándulásunk megkoronázása volt a Mecsek legmagasabb pontjára, a Zengőre való feljutás, és ott a kilátó megtekintése. A kirándulás nagyon jó volt, ha még nem olvastad volna akkor KLIKK IDE, csak hogy tudd, hogyan jutottunk fel a kilátóig.

Szóval megküzdöttünk a csudaszép őszi mecseki természettel, és feljutottunk a Zengőre és a kilátóhoz. Itt már a finisben voltunk... már látni lehetett, hogy ott áll valami mesterséges építmény.
Bizony... a kilátó! Teljes betonos hengeres magasságos valójában!
Magáról a Zengőről, a félelmetes 682 méter magasságáról, egyéb tudnivalókról, no meg a kilátóról is a kedvenc mindent tudó oldalunkon még többet olvashatsz KLIKK IDE !
A Zengő csúcsán kis beton kilátótorony található. 1984-ben az Állami Földmérési Hivatal építtette mérőtoronynak, a következő évben azonban a turisták előtt is megnyitották. A torony tetejéről ritka szép panoráma nyílik a Dunántúl déli részére.

S bár azt írják, hogy manapság már életveszélyes, tán már nem is látogatható... De mi 2013-ban még fel tudtunk menni. Ki tudott volna ellenállni annak a nyitott ajtónak. Főleg, hogy mások is fölmentek és lejöttek.
Úgyhogy mi is megküzdöttünk ezzel a nem túl szimpatikus létrával. Mit meg nem tesz az ember a látványért.
De megérte! A képek magukért beszélnek.
Élőben még szebb volt, ezt saját szemmel kell látni!



Fönt nem volt túl sok hely. És a szél is nagyon fújt. Úgyhogy kapaszkodnunk kellett.... a szél is... meg még a tériszony is... De megérte!

A gyilkos létrán épségben le is jutottunk.

Örültem, hogy feljutottunk a hegyre és hogy a kilátót is meg tudtuk tekinteni. Kár lett volna kihagyni.
Mondanám, hogy ajánlom minden Mecsek-túrázónak, de előbb mindenki győződjön meg indulás előtt, hogy a kilátó látogatható-e, nehogy fölöslegesen koptassa a lábát. :)

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése