Élménytérképem !!!

2012. szeptember 30., vasárnap

Máré vára, s Bikal mára


Egy újabb hétvége, amikor jó lenne csinálni valamit és nem otthon ülni. Bár már őszbe hajlunk, de azért még jó az idő szabadtéri programhoz. Egy kisebb kirándulás a környéken ilyenkor pont megteszi. Sok látnivaló van még, úgyhogy nem kell messzire menni. Nem is tettük. Anya nagyon emlegette, hogy kíváncsi, hogy mi is van Bikalon. Mert hogy annyira mondják és emlegetik az ott található élményparkot. Utánanéztem - hogy egyáltalán hol van ez a Bikal - és elkezdtem agyalni és tervezni. S lám nincs is olyan messze, úgyhogy akkor menjünk és kiránduljunk egyet arrafelé. Persze nem igazán tudtam, hogy mi is fog majd ott várni ránk, úgyhogy nehogy túlságosan kopp legyen…. gondoltam odafelé megnézhetnénk a Máré várát. Szinte majdnem hogy útközbe esne…. csak egy kicsit kell tovább menni...és akkor még egy várat is látnánk.
A terv jónak tűnt, fel hát a kirándulásra, irány először is Magyaregregy! Mert hogy a Máré várát onnan lehet  a legkönnyebben és a leggyorsabban megközelíteni. Nagyjából tudtam, hogy merre van a község, meg a vár is, mert egyszer már volt szerencsém ott járni.
Csak arra nem emlékeztem pontosan, hogy hol kell bekanyarodni. Még szerencse, hogy a községbe érve az út mellett lehet találni egy térképet. Ott mi is megálltunk, hogy megnézzük, hogy merre is van az a vár és merre kell menni, illetve hol kell a főútról lekanyarodni. Így szerencsére el is jutottunk a várhoz, és hogy hogyan? és milyen élményekkel??? Klikk a képre és megtudod!
Miután megnéztük a várat még bőven volt időnk átgurulni Bikalra is. Bikal nincs is olyan messze Magyaregregytől, elég hamar odaértünk. Reménykedtem, hogy majd táblák egész hada mutatja majd az utat. Ahogy gurultunk át a községen, úgy a hatalmas nagy parkoló és a nagyobbnál is nagyobb tábla azért szemet szúrt, hogy bizony ott van a bikali élménypark. S bár hamar meg is találtuk, de nem értettük, hogy miért nem áll ott egy kocsi sem, és hogy miért nem lehet bemenni a bejáraton amikor olyan nagy táblákkal ki van táblázva, hogy itt van. Tán potyára jöttünk?
Igen is meg nem is. Ugyanis kiderült, hogy az élménypark igazából csak a szezonban, a programokkal teli napokon igazi élménypark. A nagy parkoló irányából egyéb napokon be se lehet menni. Tán be lenne zárva? Nem nem akartam elhinni, hogy ez így működne. És még szerencse, hogy megláttuk az életmentő információt, miszerint ilyenkor a kastély felől meg lehet közelíteni és be is lehet menni nézelődni.
S bár ilyenkor nem vár se program, se árus, viszont magát a helyet ingyen meg lehet nézni! Végül is.. kezdetnek... ismerkedésnek az is elég. És hogy mit is láttunk, ha már eljöttünk idáig és nem is volt semmi program?!? Klikk a képre és megtudod, hogy milyen élményekkel és látnivalókkal lettünk gazdagabbak, no meg hogy megérte-e eljönnünk.
Persze ha már Bikal és ha már Puchner, akkor a kastély sem kerülhette el a figyelmünket. Főleg, hogy azon keresztül lehetett megközelíteni az élményparkot. Úgyhogy akkor már a kastélyt is jobban górcső alá vettük. S ha már kastély... és ez is a szép gyűjteményem része, akkor klikk a képre és megnézheted, hogy milyen is a bikali Puchner kastély.
S végül is egy jót sétáltunk, megnéztük amit csak lehetett. Gondolom ha rendezvény nap van, akkor az élménypark tele van emberekkel, és némileg más képet és élményt mutat, de így is jó volt, legalább megismerkedtünk a hellyel, és nyugodtan fel tudtuk mérni a terepet, így legközelebb tudjuk, hogy ha megyünk, akkor hova is megyünk és mire számítsunk. És még egy várat is láttunk! Egész jó kis nap volt ez is... 

1 megjegyzés: