Élménytérképem !!!

2012. augusztus 8., szerda

Harkány - Gyógy- és Strandfürdő

Harkány - Gyógy- és Strandfürdő
Pár napos 2012-es harkányi nyaralásunk mi másról is szólt volna, mint a fürdőzésről. A híres harkányi gyógyfürdőt kerestük fel.
Amit megérkeztünk Harkányba megkerestük a szálláshelyüket, és már mentünk is a fürdőbe.
Sajnos a 2012-es években kevésbé tudatos fényképezés híján sok képpel nem szolgálhatok. Se a bejáratról, se a medencékről, se egyéb másról nem készült külön kép. Sajnálom is... de az élmény jó volt, úgyhogy egy kis ízelítő bejegyzés. (A netről kölcsön vettem pár képet, remélem senki nem haragszik...)
A fürdőről mindent információt meg lehet tudni a fürdő honlapjáról - úgy mint cím, elérhetőségek, bejáratok, árak és nyitva-tartás - csak KLIKK IDE.
Mi most az oldalsó, Zsigmond sétány felőli oldalról közelítettük meg a fürdőt. A képen a tornyos boltíves épület az.
Legelőször mindjárt ott a pirosas műanyag placcon telepedtünk le,,,,

.... hogy minél előbb megmártózhassunk a fürdő leghíresebb medencéjében - ebben:
Földközelből nézve ez a fürdő várt ránk. És hogy milyen jó meleg a vize.

A mellette lévő medence, a híres órával, szintén melege, bár soha nem annyira mint a másik. Tök jó, hogy még választani is lehet, hogy a melegben, vagy a nagyon melegben szeretne az ember ázni.
Majd átmentünk a másik kinti meleg-vizes medencéhez, a termálmedencéhez. Sajna külön erről képet nem csináltam és nem találtam, majd legközelebb. Mi a medence melletti padokon pakoltunk le.
 
A víz szupi volt, de a melengető és égetően barnító napsugarak még jobbak voltak.
A pancsoló medencéket gyerek és a víz kellő melegségének híján meg se néztük. Viszont utána felmentünk az épület emeletén található wellness részlegre.
 Emlékeim szerint elég sokan voltak, de sikerült megküzdenünk 1-2 bugyborékos helyért.
Mi szeretjük a harkányi fürdőt. Főleg a sok meleg és gyógyvíz miatt. Remélem, hogy legközelebb majd sokkal több saját képpel még több élményről számolhatok be. Addig pedig...


Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése